نحوه ثبت نام در سجام
برای ثبت نام در سامانه سجام باید ابتدا به آدرس sejam.ir مراجعه کنید و سپس مراحل ثبت نامی که در سایت وجود دارد، طی کنید. این روند ثبت نام کاملا به صورت آنلاین است و تنها کاری که باید انجام دهید، تکمیل اطلاعات خود میباشد.

مراحل ثبت نام در سجام
مراحلی که باید هنگام ثبت نام در سامانه سجام طی کنید، شامل موارد زیر هستند:
- ۱. ورود به سامانه و مراجعه به بخش ثبت نام در سامانه
- ۲. وارد کردن شماره تلفن همراه تحت مالکیت
- ۳. دریافت کد تایید از طریق پیامک به مشتری
- ۴. وارد کردن کد تایید و کد ملی
- ۵. انتخاب اصیل یا نماینده قانونی برای افراد زیر ۱۸ سال یا افراد حقوقی
- ۶. اعلام هزینه ثبتنام در سامانه
- ۷. پرداخت هزینه از طریق درگاه بانکی
- ۸. تکمیل فرم های ثبت نام
- ۹. استعلام اطلاعات وارد شده توسط سامانه
- ۱۰. ارسال نتیجه استعلام از طریق پیامک به مشتری
- ۱۱. انتخاب نوع احراز هویت
- ۱۲. مراجعه حضوری به مراکز احراز هویت یا احراز هویت الکترونیکی
- ۱۳. ثبت تصویر چهره و امضاء و ذخیره نهایی
نحوه احراز هویت سجام
پس از ثبت نام در سامانه سجام و دریافت فایلهای مربوطه، باید احراز هویت سجام انجام دهید. احراز هویت به دو صورت حضوری و غیرحضوری انجام میشود. احراز هویت حضوری را باید در یکی از دفاتر پیشخوان دولت، بانکها و یا کارگزاریها انجام دهید. پس از احراز هویت، یک کد بورسی به مشتری تعلق میگیرد.
مطالب مرتبط: جهت اطلاعات بیشتر درباره احراز هویت سجام رو متن رنگی کلیک نماید.
امنیت اطلاعات مشتریان سجام
شایان ذکر است که اطلاعات مشتریانی که در این سامانه ثبت میشوند، با قوانین و شرایط خاصی نگهداری میشوند و از بابت امنیت اطلاعات مشتریان، نیازی به نگرانی وجود ندارد. افراد با ثبت نام در سامانه سجام اطلاعات هویتی، شماره حساب، شماره موبایل، آدرس الکترونیکی و محل اقامت دائمی خود را ثبت میکنند.
چرا باید در سامانه سجام ثبت نام کنید؟
حال نوبت آن است که درباره دلایلی صحبت کنیم که پرا باید در سامانه سجام ثبت نام کنید. در زیر به چند مورد از مزایای سامانه سجام اشاره میکنیم:
- دسترسی به همه خدمات بازار سرمایه
- عدم نیاز به مراجعه مجدد به نهادهای مالی از جمله کارگزاریها، صندوقهای سرمایهگذاری، شرکتهای تأمین سرمایه و ...
- ارسال همه اسناد، مدارک، اعلان، اخطارها، مکاتبات و مرسولات بر اساس اطلاعات ارتباطی ارائه شده از سوی سرمایهگذار
- امکان تغییر اطلاعات ارتباطی سرمایهگذار به صورت مستقیم از جمله نشانی محل سکونت و اقامتگاه
- امکان تغییر اطلاعات ارتباطی سرمایهگذار به صورت مستقیم از جمله نشانی محل سکونت و اقامتگاه
- پرداخت کلیه مطالبات و سود نقدی سرمایهگذار در بازار سرمایه به شماره حساب اعلامی
- تغییر شماره حساب بانکی
سامانه سجام چرا راه اندازی شد؟
یکی از اصلی ترین دلایلی که باعث شده است سامانه سجام ایجاد شود، تسهیل احراز هویت است. در واقع شما تصور کنید که به عنوان یک سرمایه گذار میخواهید با وب سایت های مربوط به نهادهای مختلف مربوط به سرمایه گذاری به صورت آنلاین کار کنید، در این صورت شما باید برای هر بار ورود به عنوان سرمایه گذار، احراز هویت میشدید که با کمک سامانه سجام از این کارها جلوگیری شد.
چه کسانی باید در سجام ثبت نام کنند؟
هر کسی که قصد سرمایه گذاری در بازار بورس را داشته باشد، طبق قوانین دولتی و اعلام سازمان بورس ایران، می تواند از سامانه سجام استفاده کند. اگر شخصی قصد ورود به حوزه معاملات در بازار سرمایه داشته باشد، میتواند با پر کردن فرم های کارگزاری، کد فعالسازی سجام را که ده رقم است، دریافت کند. در زمان احراز هویت، این کد ده رقمی به کارگزاری اعلام میشود تا فرآیند ثبت نام و دریافت کد بورسی کامل شود.
منظور از راستی آزمایی در سامانه سجام چیست ؟
بعد از تکمیل شدن مرحله ثبت نام در سامانه سجام و پذیرفتن تعهدات استعلام اطلاعات هویتی، اطلاعات کدهای سهامداری و اطلاعات حساب بانکی شخص گرفته می شود و در صورت تایید کد پیگیری برای شخص پیامک میشود، در این مرحله شخص راستی آزمایی شده و ثبت نام آغاز میشود.
منظور از سجامی شدن در سامانه سجام چیست؟
بعد از دریافت کد پیگیری از سامانه سجام، شخص حقیقی با همراه داشتن مدارک هویتی و مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت احراز هویت شده و سجامی محسوب می شود.
سجامی شدن شخص حقوقی چگونه است ؟
سجامی شدن شخص حقوقی بعد از سجامی شدن اعضای هیت مدیره، صاحبان امضا و اشخاص مجاز به سفارش آن شخصیت حقوقی به صورت خودکار انجام میشود.

کاربرد سامانه سجام
سامانه سجام برای جمع آوری اطلاعات و مشتریان و نگهداری آنها ایجاد شده است. به همین دلیل کاربرد فعلی این سامانه، نگه داشتن اطلاعات سرمایه گذاران است.
ثبت نام آسان در کارگزاری ها و صندوق های سرمایه گذاری
قبل از اینکه سامانه سجام ایجاد شود، افراد مجبور بودند که با مراجعه حضوری و پر کردن تعداد بیشماری از اطلاعات، مراحل زیادی را طی کنند که بسیار خسته کننده بود. برای همین با به وجود آمدن سامانه سجام، این مراحل تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است و روند سرمایه گذاری بسیار آسانتر شده است.
همچنین قبل از سامانه سجام، متقاضیان انواع صندوقهای سرمایهگذاری مانند درآمد ثابت، درآمد متغیر و مختلط نیز که افراد مبتدی و حرفهای بازار سرمایه را تشکیل میدهند نیز مجبور بودند اطلاعات ثابت و تکراری را در فرمهای مختلفی که از سوی سازمان تعریف شده بود، وارد کنند و وقت بسیار زیادی را از دست بدهند. با راهاندازی شدن سامانه سجام، این بخش مهم از فرایند ثبت نام با سرعت بیشتری انجام شد.
دریافت سود مجامع از طریق سجام
قبل از سامانه سجام، سود واریزی با روش های مختلفی به حساب سرمایه گذاران پرداخت میشد که عبارت اند از:
- ۱. یکی از این روشها دریافت شماره حساب سرمایه گذاران از طریق ایمیل و واریز سود تقسیمی به حساب آنها بود.
- ۲. روش دوم، معرفی یک بانک به سرمایهگذاران بود تا با مراجعه به آن در تاریخ مشخص شده و ارائه کارت ملی و کد بورسی خود، سود تقسیمی را دریافت کنند.
یکی از مزایای مهم سامانه سجام، کمک به سرمایهگذاران در پرداخت سود سهام آنها است. به این ترتیب برای هر سهمی که دارید و از آن سود تقسیمی باید دریافت کنید، در تاریخ اعلام شده از سوی شرکت دریافت خواهید کرد.
امکان ویرایش سریع اطلاعات در سامانه سجام
اگر اطلاعاتی که در سامانه ثبت کردهاید، با گذشت زمان تغییر کنند مانند آدرس محل سکونت یا شماره حساب شخص و …، باید حتما موضوع را به تمام نهادهای بازار سرمایه مانند صندوقهای سرمایهگذاری یا کارگزاری اعلام کنید. در حالی که با راهاندازی سامانه سجام، ویرایش اطلاعات بسیار راحت تر و سریعتر انجام میشود.

بورس چیست ؟
بورس اوراق بهادار در اصل به بازارهای عمومی اطلاق میشود که برای خرید و فروش سهام هستند. مالکیت یک سهم نیز نشان دهنده میزان مالکیت در یک شرکت است. بازار سهام جایی است که سرمایه گذاران میتوانند مالکیت داراییهای قابل سرمایه گذاری را بخرند و بفروشند.
مزایای سرمایه گذاری در بورس
شاید شما هم شنیده باشید که بسیاری از افراد در بورس سرمایه گذاری کنند. اما این سرمایه گذاری چه مزایا و منافعی برای آنها دارد؟
در بازار سرمایه میتوان سود بیشتری به دست آورد. البته این امر مستلزم پذیرش ریسکهای سرمایهگذاری نیز هست.
- ۱. نقدینگی در بازار سرمایه بسیار بهتر از سایر بازارها است. کسانی که سهامی در بورس دارند ، میتوانند بسیار سریعتر از سرمایه گذاری های دیگر، سرمایه خود را نقد کنند.
- ۲.در بورس، نهاد ناظری به نام سازمان بورس و اوراق بهادار وجود دارد که بر تمامی فعالیتها نظارت میکند. همچنین، قوانین حاکم بر بازار بورس، آن را به مکانی امن برای سرمایهگذاری تبدیل کرده است.
- ۳. برای سرمایهگذاری در بازار بورس نیازی نیست که سرمایه زیادی داشته باشید. بد نیست بدانید که حداقل مقدار سفارش در سیستم های معاملات آنلاین ۵۰۰ هزار تومان است.
- ۴. اگر با آگاهی در بورس سرمایهگذاری کنید، ارزش دارایی و سهامی که خریده اید در برابر تورم حفظ میشود.
- ۵. از دیدگاه کلان ، کنترل نقدینگی و تورم نیز از مزایای بازار سرمایه محسوب می شود.

اصطلاحات رایج در بورس
در بورس از اصطلاحات خاصی استفاده می شود که باید با آنها آشنا باشید تا بتوانید با استفاده از سامانه سجام در بورس سرمایه گذاری کنید. برای همین، ما در اینجا به چند مورد از مهم ترین اصطلاحاتی که در بورس وجود دارد، اشاره میکنیم.
مطالب مرتبط: اگر سن شما پایین تر از سن قانونی می باشد و می خواهید کد بورسی دریافت بکنید حتما این مقاله آموزشی را مطالعه نمیاد|👈 دریافت کد بورسی زیر ۱۸ سال 👉
سهم چیست؟
سهم در حقیقت یک برگه دارای ارزش یا همان ورق بهادار است که با خرید آن میتوانید بخشی از مالکیت یک شرکت را در اختیار داشته باشید. به زبان ساده میتوان گفت که هر سهم حاصل تقسیم سرمایه یک شرکت بر یک عدد مشخص است.
شرکت ها هر از گاهی برای تأمین هزینه های مورد نیاز، سهام خود را به عموم مردم میفروشند. اگر کسی سهام شرکتی را بخرد، مالکیت بخشی از آن را در اختیار دارد و می تواند در رأیگیری مجمع عمومی آن شرکت کند. سهامدار میتواند در سود شرکت سهیم شود و از افزایش ارزش سهمش بهرهمند شود.
مجمع چیست؟
مجمع به جلسهای گفته میشود که در آن، مدیران و سهامداران برای بررسی و تصمیمگیری مسائل مهم، گرد هم میآیند. همه سهامداران شرکت، متناسب با سهمی که دارند، در صورت رأیگیری حق رأی دارند. جلسه مجمع حداقل ۱۰ روز قبل از برگزاری، توسط هیئت مدیره شرکت اطلاع رسانی میشود.
هیات مدیره چیست؟
هیات مدیره ۵ تا ۹ نفری هستند که توسط سهامداران انتخاب میشوند و وظیفه آنها اداره شرکت است.
ترازنامه چیست؟
ترازنامه یک صورت مالی است که سرمایه (حقوق صاحبان سهام) و دارایی ها و بدهی های شرکت در آن نوشته میشود. در ترازنامه ، ابتدا داراییها، سپس بدهی ها و در نهایت حقوق سهامداران ثبت می شود. ترازنامه به این دلیل برای سهامداران مهم است که با بررسی آن میتوانند از قدرت شرکت مطلع شده و وضعیت آن را در آینده پیش بینی کنند.
سال مالی چیست؟
سال مالی که به دوره مالی نیز میگویند، دورهای است سازمانها و شرکتها در پایان آن و در تاریخ معینی، باید گزارش عملکرد خود را ارائه دهند. آغاز سال مالی هر شرکت ممکن است با سایر شرکتها تفاوت داشته باشد، اما طول هر سال مالی معمولاً ۱۲ ماه است. شرکت ها باید حداکثر تا چهار ماه بعد از سال مالی، مجمع عادی سالیانه را تشکیل دهند و حداکثر هشت ماه پس از تشکیل مجمع عمومی سالیانه و تصویب صورتهای مالی، سود نقدی سهامداران را پرداخت کنند.
جمع بندی: سجام چیست؟
پس از مطالعه مطالب فوق، تا حدودی اطلاعاتی درباره اینکه سجام چیست و چه کاربردی دارد، به دست آوردهاید. در صورتی که به سوال های شما پاسخ داده نشده است، میتوانید با ما در ارتباط باشید.